‘Groot-Britannië moet rekening houden met 65.000 griepdoden’


Hoe de Mexicaanse griep zich gaat ontwikkelen, is vooralsnog één groot mysterie. Maar Sir Liam Donaldson, te hoogste Britse medische overheidsfunctionaris zegt dat rekening gehouden moet worden met 65.000 griepdoden in Groot-Brittannië.

Dat cijfer is gebaseerd op het scenario waarbij 30% van de bevolking ziek wordt. Dat betekent 18 miljoen zieke Britten. Het daadwerkelijke aantal dodelijk slachtoffers kan ergens tussen de 3.000 en 750.000 liggen, zegt hij in The Times.

Volgens Donaldson is er momenteel sprake van een ‘uitzonderlijke influenza-activiteit’. Bijzonder veel Britten bezoeken hun huisarts met griepklachten. In Oost-Londen hebben de huisartsen het ‘t drukst met 759 consulten op 100.000 inwoners.

Groot-Brittannië is het zwaarst getroffen Europese land. In de afgelopen week zijn er maar liefst 55.000 nieuwe verdachte gevallen opgedoken. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis moest worden opgenomen verdubbelde tot 652, van wie er 53 op de intensive care liggen.

Vandaag werd bekend dat het aantal sterfgevallen als gevolg van de Mexicaanse griep is opgelopen tot 29, 26 in Engeland en 3 in Schotland. Aan het begin van de week waren het er nog 14.

Lees ook:Groot-Britannië zwakt voorspelling van aantal griepdoden af
Lees ook:Hoe kiest de Mexicaanse griep zijn landen uit?
Lees ook:Aantal griepgevallen in Groot-Brittannië opgelopen tot 100.000
Lees ook:Opnieuw een griepdode in Groot-Brittannië
Lees ook:Griepepidemie lijkt over hoogtepunt heen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>