Mogelijk Mexicaanse griepgeval in Vierdaagse


Een deelnemer van de Nijmeegse Vierdaagse, een Britse militair, is opgenomen met griepverschijnselen. Het is nog niet zeker of hij de Mexicaanse griep onder de leden heeft.

De organisatie van de Vierdaagse roept wandelaars via lichtkranten en tekstborden om om extra alert te zijn op persoonlijke hygiëne.

‘Meer kunnen we nu niet doen. Eerst moet blijken of er echt iets aan de hand is’, zegt woordvoerder André Sonneville in De Gelderlander.

Of er extra maatregelen genomen gaan worden, is aan de gemeente Nijmegen. Later vandaag zal bekend worden of de man inderdaad het besmettelijke griepvirus onder de leden heeft.

De Nijmeegse viroloog De Nijmeegse viroloog Joep Galama van het UMC St. Radboudonlangs twijfelde onlangs openlijk aan het laten doorgaan van de Vierdaagse. Volgens hem is de Vierdaagse – waaraan ruim 40.000 wandelaars deelnemen – bij uitstek dé plek om de verspreiding van Mexicaanse griep een boost te geven.

Lees ook:Nijmeegse Vierdaagse zit met Mexicaanse griep in de maag
Lees ook:Richtlijn over Mexicaanse griep tijdens Vierdaagse
Lees ook:Britse wandelaar heeft geen Mexicaanse griep
Lees ook:Toch Mexicaanse griep bij de Vierdaagse
Lees ook:Vierdaagselopers beginnen aan laatste klus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>