Gezocht: testpersonen voor de griepprik

Geneesmiddelenfabrikanten Novartis en Solvay overwegen hun vaccin tegen de Mexicaanse griep ook in Nederland op mensen te testen. Wie graag vooraan in de rij wil staan, kan zich binnenkort opgeven als proefpersoon.

In het Algemeen Dagblad zeggen Novartis en Solvay, die de 34 miljoen vaccins gaan leveren die minister Klink heeft besteld, dat zij overwegen hun vaccin in ons land te laten testen door mensen.

Maar ook andere Europese landen worden hoogstwaarschijnlijk in de finale test van het vaccin betrokken. Dit laatste deel van het onderzoek gaat ongeveer 6 weken is beslag nemen en is essentieel voor fabrikanten.

Want pas als is aangetoond dat het middel veilig is voor mensen, krijgt een farmaceut toestemming om het op de markt te brengen.

In de VS, Austalië, China, België en Duitsland zijn al onderzoeken gaande.

Viroloog Ab Osterhaus bevestigt in het AD dat er nooit voor 100% gegarandeerd kan worden dat je geen risico loopt als je je als vrijwilliger opgeeft, maar de risico’s zijn volgens hem wel bijzonder klein. Dat komt vooral omdat manier van produceren van de vaccins al grotendeels is goedgekeurd, aldus Osterhaus.

Lees ook:Eerste vaccin Mexicaanse griep al klaar
Lees ook:Wie betaalt schade van bijwerkingen vogelgriepvaccin?
Lees ook:Vaccinfabrikant: 1 prik tegen Mexicaanse griep voldoende
Lees ook:Osterhaus: supervaccin griep duurt nog jaren
Lees ook:Farmaceut claimt succes met vaccin tegen vogelgriep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>