Bier goed tegen botontkalking?

Spaanse onderzoekers weten het zeker: regelmatig een biertje drinken kan vrouwen beschermen tegen botontkalking. Altijd leuk zo’n onderzoek, maar hoe betrouwbaar is het?

Niet zo heel betrouwbaar, meent het Voedingscentrum. Bier bevat kleine hoeveelheden fytoestrogenen. Dit zijn plantstoffen die een zwakke hormonale (oestrogene) werking hebben.

Er zijn aanwijzingen dat deze stoffen bescherming bieden tegen botontkalking, maar er is nog te weinig bewijs om dat onomstotelijk vast te stellen.

Dat vrouwen die graag een biertje lusten, een betere botstructuur hebben dan vrouwen die geen bier drinken, zou daarom volgens het Voedingscentrum ook kunnen berusten op toeval.

En het Voedingscentrum zou het Voedingscentrum niet zijn als het niet meteen ook even waarschuwt voor overmatig bier drinken. Maar 1 à 2 glazen per dag mag best.

Vrouwen die botontkalking willen voorkomen, kunnen beter zorgen voor voldoende beweging en een voldoende inname van calcium en vitamine D.

 


 

Lees ook:Gezond bier bij de apotheek
Lees ook:Bankzittende mannen nieuw doelwit Voedingscentrum
Lees ook:Gezond biertje met kamille
Lees ook:Bier verhoogt kans op psoriasis
Lees ook:Bier is niet de oorzaak van een bierbuik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>