Gezond bier bij de apotheek

Mag ik van u een doosje paracetamol, een pakje pleisters en een biertje? Het is een vraag die misschien wat vreemd overkomt, maar in Duitsland sinds kort de normaalste zaak van de wereld. Ruim 21.000 apotheken verkopen sindskort ‘gezond bier’, onder de naam Karla, dat vooral blijkt aan te slaan bij vrouwen.

"Het is vooral de mix van fruit en bier die het goed doet", vertelt Petra Huffer van de Duitse brouwer Karlsberg. "Verder zitten er vitamines in."

De aanleiding voor Karlsberg om dit bier te maken is dat vrouwen bier zien als dikmaker, ongezond en niet-sexy. Door tijdens het brouwproces sap van fruit bij te mixen – de verhouding is 70 procent bier en 30 procent sap – is een biertje ontstaan met één procent alcohol dat verder weinig calorieën heeft.

Na een test vorig jaar in de Duitse regio Saarland is het bier nu in heel Duitsland te koop. "Binnen twee jaar gaan we Europes in met Karla", aldus Huffer.

Als het gezondheidsbier op de Nederlandse markt komt, is Heineken de aangewezen partner. Karlsberg heeft namelijk een belang van 55 procent in Brau Holding International, waarvan de rest in handen is van Heineken en Münchener Schörghuber.

Bron: AD

Lees ook:Gezond biertje met kamille
Lees ook:Bier goed tegen botontkalking?
Lees ook:Alcoholvrij bier toch niet zo alcoholvrij als gedacht
Lees ook:Bier is niet de oorzaak van een bierbuik
Lees ook:‘Mannen die minder drinken zijn sexier’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>