Om een beetje taste aan alcoholvrij bier te geven, blijken fabrikanten toch wat alcohol aan de drank toe te voegen. Omg, serious? Ja, want de voedselwaakhond Foodwatch heeft zich in Duitsland boos gemaakt over die procedure. Dat de fabrikanten de aanwezigheid van een béétje alcohol in héle kleine letters vermelden, is onvoldoende rechtvaardiging, vindt de organisatie.
Wanneer er toch een beetje alcohol in gaat, dan moet je de aanduiding ‘alcoholarm’ gebruiken, zegt de consumentenorganisatie Foodwatch. Alcoholvrij suggereert nu eenmaal dat er niets in zit!! Volgens de organisatie blijkt er in de meeste alcoholvrije biertjes toch wat alcohol te zitten. Oepsie!
In Nederland mag er 0,1 procent alcohol aan alcoholvrij bier worden toegevoegd, zo meldt het Kennisinstituut Bier. In Duitsland is dat volgens het instituut 0,5 procent. In Italië en Frankrijk mag bier zonder alcohol zelfs 1,2 procent alcohol bevatten.
Lees ook:Hoe blijf je als zwangere 100% alcoholvrij?
Lees ook:Gezond bier bij de apotheek
Lees ook:Mandarijntjes in je bier?
Lees ook:‘Becel Pro-activ niet goed voor je hart’
Lees ook:Foodwatch waakt over uw eten