Resistente Mexicaanse griep duikt op in Nederland

Voor het eerst is er in Nederland een resistente variant van het Mexiciaanse griepvirus opgedoken. Bij een patiënt is een H1N1-virus ontdekt dat niet reageert op de virusremmer Tamiflu.

Het virus werd ontdekt doordat de patiënt zelfs na de behandeling met virusremmers klachten bleef houden. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bekendgemaakt. De patiënt ligt in het ziekenhuis, maar het RIVM wil niet zeggen welk ziekenhuis het is.

Ontwikkeling van resistentie van influenzavirussen tegen oseltamivir komt vaker voor. Meestal verspreiden deze varianten zich minder goed van mens op mens.

Wereldwijd zijn er nu 39 meldingen van resistente H1N1-virussen bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bekend. In Nederland is het de eerste keer dat het voorkomt.

De patiënt wordt nog wel met een andere virusremmer, Relenza, behandeld, maar zal grotendeels op eigen kracht moeten herstellen, aldus het RIVM.

Lees ook:Eerste geval van resistente Mexicaanse griep aangetroffen
Lees ook:Resistente gonorroe-bacterie opgedoken
Lees ook:Online meldpunt ziekenhuisinfecties van start
Lees ook:Resistente schimmel rukt op in ziekenhuizen
Lees ook:RIVM: Rauwe groenten goed wassen of verhitten

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Resistente Mexicaanse griep duikt op in Nederland

  1. wim jansen

    Resistentei is al maanden geleden gemeld uit Denemarken en de USA. En dus nu in Nederland. Komt van dat stomme panische gestrooi met virusremmers. En nu zitten we ook nog met een vaccin dat kwik en varkensvet, haaienolie enz bevat. Weet u wat, ik kruip gewoon in m’n bed als ik me niet zo lekker voel. Zonder flauwekul en zeker zonder paracetamol, want dat wisten ze in de spaanse Griep al, dat kan dodelijk zijn bij griep. De twee “gezonde” slachtoffertjes hebben ook allebei koortsremmers gebruikt en dat is heel erg !
    Maar voor iedere verstandige nederlander is er gelukkig nog iets anders te koop: betrouwbaar volgens de site van de WHO(!), zo goedkoop dat er geen crimineel mee gaat sjoemelen en vrij van bijwerkingen.
    Het gaar dan om Oscillococcinum, een homeopatisch middel dat wetenschappelijk bewezen goed helpt bij griep. Ik zeg maar zo: Pandemie? Kies homeopathie!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>