Mexicaanse griep lijkt zich langzaam terug te trekken

De Mexicaanse griep lijkt langzaam terrein te verliezen in ons land. Hoewel het aantal sterfgevallen de afgelopen week met 8 toenam, daalde het aantal mensen dat zich met griepklachten bij de huisarts meldt. Ook het aantal patiënten dat in het ziekenhuis en op de intensive care moest worden opgenomen, is afgenomen.

De sterfgevallen van afgelopen week betreft allemaal volwassenen met een medische verleden. Het gaat om: een 38-jarige man, een 41-jarige man, een 49-jarige vrouw, een 53-jarige man, een 53-jarige vrouw een 65-jarige man, een 69-jarige vrouw en een 81-jarige man.

Daarmee komt het totaal aantal sterfgevallen op 36. Het aantal mensen dat met Mexicaanse griep in het ziekenhuis moest worden opgenomen, daalde afgelopen week. Er werden 289 gemeld tegenover 359 vorige week.

Er moesten 29 mensen op de intensive care worden opgenomen. Ook dat is een daling ten opzichte van vorige week toen nog 38 mensen naar de ic moesten.

Het aantal patiënten met griepachtige klachten dat zich bij de huisarts meldt, daalde tot 113 op iedere 100.000 mensen. Vorige week waren dat er nog 184.

Wel is er afgelopen week een nieuw geval van resistentie gemeld van Nieuwe Influenza A (H1N1) tegen de virusremmer oseltamivir. In totaal zijn er in Nederland 3 Nieuwe Influenza A (H1resistent waren. Er is geen overdracht naar omgeving gevonden.

Lees ook:4 kinderen gestorven aan Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griepepidemie is bijna voorbij
Lees ook:Mexicaanse griepepidemie trekt zich verder terug
Lees ook:Mexicaanse griep neemt een vlucht
Lees ook:Twee nieuwe sterfgevallen aan Mexicaanse griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>