Eén man overleden aan Mexicaans griepvirus

Het aantal mensen dat zich met griepklachten bij de huisarts meldt, is de afgelopen week afgenomen tot 57 per 100.000. Vorige week waren het er nog 61. Het aantal ziekenhuisopnamen halveerde van 104 vorige week naar 50 deze week. Er overleed één man aan het virus; een 63-jarige man die al ziek was.

Daarmee neemt de Mexicaanse griep steeds verder in kracht af, zo meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In totaal zijn er tot 16 december 2124 patiënten met het H1N1-virus in het ziekenhuis opgenomen; van hen zijn er 51 overleden. Bij 57% van de opgenomen patiënten en bij 90% van de overleden patiënten was sprake van onderliggende medische problematiek.

Afgelopen week zijn 4 Intensive Care opnamen gemeld, dit is afname vergeleken met vorige week, toen werden 9 IC opnames gemeld. In totaal zijn 203 patiënten opgenomen (geweest) op de Intensive Care.

Ook werd bij 2 nieuwe patiënten een Nieuwe Influenza A (H1N1) virus ontdekt dat resistent is tegen het antivirale middel Tamiflu (oseltamivir), waarmee deze patiënten zijn behandeld.

In totaal zijn er nu in Nederland 13 patiënten gediagnosticeerd met een resistent griepvirus. Vier van deze patiënten zijn overleden.

Lees ook:4 kinderen gestorven aan Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griepepidemie is bijna voorbij
Lees ook:Mexicaanse griep lijkt zich langzaam terug te trekken
Lees ook:Twee nieuwe sterfgevallen aan Mexicaanse griep
Lees ook:Opnieuw stijging ziekenhuisopnamen Mexicaanse griep

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Eén man overleden aan Mexicaans griepvirus

  1. Liesbeth Kombrink

    Aantal mensen dat zich bij huisarts meldt is 5,7 op 10.000, geen 57 toch? En zijn er nou 50 of 56 mensen opgenomen in het ziekenhuis? Het duizelt mij ook een beetje van al die cijfers moet ik zeggen .. of heb jij nog een andere bron dan het RIVM? Groetjes, Liesbeth.

      /   Reply  / 
  2. Amber

    sorry, tikfoutje. Is al verbeterd.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>