Anticonceptiepil mogelijk uit het basispakket

Pil in het basispakket, pil uit het basispakket. Kennelijk wordt de anticonceptiepil gezien als een snelle methode om geld te verdienen, óf om de kiezer te paaien met een extra centje. Want amper twee jaar ín het basispakket, dreigt hij er nu weer uit te verdwijnen.

Het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) heeft minister Klink geadviseerd om de anticonceptiepil voor vrouwen boven de 20 jaar uit het basispakket voor de zorgverzekering te halen. Dat meldt Elsevier.

In 2008 kwam de pil weer in het basispakket, maar dat was een onjuiste beslissing, stelt de CVZ. Vrouwen kunnen die 5 euro per maand die de pil ongeveer kost, best zelf betalen.

En Klink kan wel een extra centje gebruiken nu hij zo’n 1 miljard moet bezuinigen. Met het schrappen van de pil voor vrouwen boven de 20 uit het basispakket is maximaal 58 miljoen euro gemoeid.

Het CVZ adviseert Klink om de pil wel te blijven vergoeden voor vrouwen tot 20 jaar om ongewenste zwangerschappen en abortussen bij jonge meisjes te voorkomen.

Lees ook:Anticonceptiepil in 2009 weer deels vergoed
Lees ook:Anticonceptiepil hamsteren!
Lees ook:‘Slaappil uit basispakket’
Lees ook:De pil terug in basispakket: sigaar uit eigen doos??
Lees ook:DSW verhoogt zorgpremie met 36 euro

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>