‘20-wekenecho buiten abortustermijn’

De 20-wekenecho moet verplaatst worden naar 24 weken; dan hebben ouders tenminste geen mogelijkheid meer om abortus te plegen. Daarvoor pleitte ChristenUnie-Kamerlid Esmé Wiegman gisteren in de Tweede Kamer.

Onlangs bleek uit onderzoek van TNO dat invoering van de 20-wekenecho heeft geleid tot een toename van het aantal abortussen. Is dat erg? De ChristenUnie vindt natuurlijk van wel. En als ouders overgaan tot een abortus omdat hun ongeboren kind een hazenlip heeft, dan geef ik de ChristenUnie gelijk.

Maar wat nou als het kind een ernstige ziekte heeft, waardoor het na de geboorte geen menswaardig bestaan kan leiden. Dan heb je als ouder toch recht op een abortus?

Ik zou het erg onrechtvaardig vinden als je ouders die kans ontneemt door de tweede echo een paar weken later te plaatsen. Bovendien is het nog maar de vraag of ouders die echt een abortus willen, die niet via een andere – misschien illegale – weg alsnog kunnen krijgen.

Een van de voorstellen die is gedaan naar aanleiding van het TNO-onderzoek is ouders betere voorlichting geven. Dat lijkt mij meer dan voldoende. Je ontneemt  dan ouders tenminste niet het recht om zelf te beslissen over hun eigen leven en dat van hun kind.

Bron: Nederlands Dagblad

Lees ook:‘Geen verkorting abortustermijn naar 22 weken’
Lees ook:‘Begeleiding bij 20 wekenecho kan beter’
Lees ook:Abortustermijn ongemerkt verkort naar 22 weken
Lees ook:Vaker abortus na 20-weken echo
Lees ook:Vriend tipte politie over abortus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>