Patiënt met bed en al gelanceerd in Haags ziekenhuis

De 64-jarige Nico de Rover heeft een bizar ongeluk in het Westeindeziekenhuis van het Haagse Medisch Centrum maar te nauwernood overleefd. Hij werd met ziekenhuisbed en al gelanceerd toen zijn metalen bed in de buurt kwam van een enorme magneet van een mri-scanner, zo vertelde hij aan De Telegraaf.

De Hagenaar was in het ziekenhuis opgenomen met een lichte beroerte. Twee verpleegsters brachten hem voor een hersenscan naar de radiologie-afdeling. Toen ze de mri-kamer reden werd het bed door de enorme magneet van het werkende mri-apparaat opgetild en met een enorme vaart tegen het apparaat aan gesmeten.

De Rover werd over het bed werd geslingerd en klapte met zijn hoofd tegen de bedrand. Een van de zusters kon net op tijd wegspringen.

Het ziekenhuis heeft laten weten dat de deur van de mri-kamer nooit open had mogen staan. Er is per direct een pasjessysteem ingevoerd dat een herhaling van het bizarre ongeval in de toekomst moet voorkomen.

Het bed heeft volgens De Telegraaf nog 5 dagen lang op een halve meter hoogte tegen de scanner aangehangen. ‘Ze hebben tevergeefs met tien man geprobeerd het bed los te krijgen’, vertelt De Rover die wonder boven wonder aan het ongeluk alleen hoofdpijn en wat kneuzingen en schrammen heeft overgehouden.

Daarnaast is hij er ook psychisch slecht aan toe. Volgens de Hagenaar is de nazorg van het ziekenhuis bedroevend. ‘Sterker, ze hebben ze me ook meermalen verteld dat ik het verhaal niet aan de grote klok mocht hangen.’ Maar daar heeft hij kennelijk niet naar geluisterd.

Lees ook:Patiënt per abuis doodverklaard
Lees ook:Bronovo blundert met diagnose kanker
Lees ook:Knuffelscanner stelt kinderen gerust
Lees ook:Radboud ongelukkig in de fout
Lees ook:Dikke patiënten naar dieren mri-scan

1 Reacties // Reageer

One thought on “Patiënt met bed en al gelanceerd in Haags ziekenhuis

  1. fammy

    hoi
    ja dit herken ik,het is vreselijk,
    mijn moeder moest in de MRI scan,ze was zo bang,want dat ding is zo klein van binnen,de dokter zij tegen mij dat ik er wel achter haar mocht zitten,met een krukje.ik vond dat al raar want hij beschermt zich zelf achter glas te staan ,en ik krijg een hoge dosis straling daarbinnen ,dat mag eigenlijk niet,maar hij zij mij dat het geen kwaad kon..dus ik pakte dat krukje ,nou het vloog mij zo uit mijn handen ,het krukje plakte helemaal vast aan de machine.ik schrok me kapot.en de MRI machine maakte een ontzettend hard raar geluid,waarom zetten ze er geen houten stoeltjes of krukjes dan,en ik zou wel eens willen weten waarom ik bij dat apparaat mocht blijven,want de dokters zelf staan achter glas zodra de machine aan gaat,kan toch voor mij en de patient niet goed zijn die straling.en al dat lawaai.
    gr fammy

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>