We betalen 45 euro te veel aan zorgpremie

Wist je dat we allemaal jaarlijks 45 euro te veel betalen aan premie voor de ziektekostenverzekering, omdat er zo’n 350.000 mensen in Nederland zijn die denken dat zij niet hoeven mee te betalen aan de gezondheidszorg?

Dat heeft minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) berekend op basis van de verzekerdenmonitor 2010. Nederland telt momenteel rond de 175.000 wanbetalers en 150.000 onverzekerden.

Het aantal wanbetalers is sinds september vorig jaar al flink gedaald. Toen stond de teller nog op 300.000. Met 125.000 van hen is inmiddels een betalingsregeling getroffen.  Als de wanbetalers zijn opgespoord en aangepakt, dan komen de onverzekerden aan de beurt. Het kabinet heeft daarvoor een wetsvoorstel in voorbereiding.

Maar het is toch wel bizar dat er kennelijk mensen zijn die niet meebetalen aan de gezondheidszorg, maar er wel van profiteren. Bovendien worden de kosten afgewenteld op de overige Nederlanders. En die betalen daardoor dus jaarlijks 45 euro te veel voor hun ziektenkostenpremie.

Minister Klink heeft de Tweede Kamer beloofd dat hij zijn best gaat doen om dat bedrag snel omlaag te krijgen. Hoe meer mensen premie betalen, hoe meer dat bedrag daalt.

Bron: BN/De Stem

Lees ook:Geen respijt meer voor wanbetalers ziektekostenpremiepremie
Lees ook:Zorgpremie 20 euro omhoog
Lees ook:Meer wanbetalers door nieuw zorgstelsel
Lees ook:Zorgverzekering betalen blijkt lastig voor veel Nederlanders
Lees ook:Aantal wanbetalers zorgverzekering groeit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>