Foetus in glas moet zwangere vrouw van de drank afhouden

In Italië weten ze wel hoe ze zwangere vrouwen moeten choqueren. Een speciale campagne moet ervoor zorgen dat Italiaanse vrouwen zich bewust worden van het gevaar van alcoholgebruik tijdens de zwangerschap. Maar een tikje luguber is de campagne wel.

Op posters staat een cocktailglas afgebeeld met op de bodem van het glas een ongeboren kind in foetushouding! De begeleidende slogan luidt: ‘Als mama drinkt, drinkt baby ook’.

Aanleiding voor de campagne is een onderzoek van het Italiaanse Instituut voor Gezondheid waaruit blijkt dat maar liefst 65% van de Italiaanse vrouwen alcohol drinkt tijdens de zwangerschap. Alcohol kan schadelijk zijn voor de ontwikkeling van het ongeboren kind.

Maar je maakt mij niet wijs dat de Italianen niet een campagne kan bedenken die een stuk fatsoenlijker en doeltreffender is!

Bron: AD.nl

Lees ook:Alcohol tijdens de zwangerschap? Niet doen!
Lees ook:Campagne tegen alcoholgebruik tijdens zwangerschap
Lees ook:Pleidooi voor logo alcohol en zwangerschap
Lees ook:Meer kans op autistisch kind bij alcoholdrinkende moeder
Lees ook:Risico’s alcohol tijdens zwangerschap onderschat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>