Meer kans op autistisch kind bij alcoholdrinkende moeder


Opnieuw
is uit onderzoek een gevaarlijk neveneffect bekend geworden van alcoholgebruik
tijdens de zwangerschap: de baby loopt een groter risico om autistisch te zijn.

Dat
heeft de Sunday Times gemeld. De waarschuwing komt van de Britse psychiater
Raja Mukherjee. Zij voert al langer campagne tegen alcoholgebruik tijdens de
zwangerschap en stelt dat zelfs kleine hoeveelheden drank al schadelijk voor de
ongeboren baby kunnen zijn.

Mukherjee
heeft voor haar laatste onderzoek gedurende anderhalf jaar kinderen onderzocht
die tijdens de zwangerschap schade zouden hebben ondervonden van hun
alcoholdrinkende moeder. Zij concludeerde dat een groot deel van deze kinderen kampt
met autisme.

De
wetenschapster benadrukt dat genetische omstandigheden de meest voorkomende
oorzaak van autisme zijn. Maar ze wil de invloed van andere factoren – waaronder
het gebruik van alcohol tijdens de zwangerschap – niet uitsluiten.

Ondanks
alle waarschuwingen blijkt volgens het Britse ministerie van Gezondheid dat
ruim de helft van de zwangere vrouwen toch nog meer dan één pint of een glas
wijn per dag nuttigt.

 

Lees ook:Campagne tegen alcoholgebruik tijdens zwangerschap
Lees ook:‘Roken tijdens zwangerschap verhoogt kans op Asperger’
Lees ook:‘Glaasje alcohol tijdens zwangerschap kan geen kwaad’
Lees ook:Eetgedrag zwangere van invloed op gewicht kind
Lees ook:Rokersbaby’s zijn chagrijniger

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Meer kans op autistisch kind bij alcoholdrinkende moeder

  1. zussie Jansen

    wat een onzin,

    Ik heb geen druppel alcohol gebruikt en geen paracetamol bij pijn en griep…niets wat een kind schade kan geven, oke, gerookt..heel erg ontzettend weinig met bijna geen teer en nicotine, en ik heb hier een autistisch kind. iemand die gelijk met mij zwanger was, dronk jenever en rookte zware shag. heel haar zwangerschap, en zetten een heel pienter meisje op de wereld, en liet dit kind in de steek bij haar vader.Mijn kind is bijna 14 en kan niet praten, is niet zindelijk en denkt als een 3 jarige volgens deskundigen, ik vind hem slim, maar is duidelijk autistisch
    dus grote onzin van mensen die denken dat zij dit de wereld in mogen gooien…die moeten gewoon hun mond houden als ze er geen verstand van hebben.

      /   Reply  / 
  2. Bianca

    Jij praat juist onzin. Ze hebben het juist over dat de kans groter wordt. Er wordt niks gezegd over dat het sowieso niet of wel gebeurd. Het leven is oneerlijk soms. Ik werk met gehandicapte kinderen en heb dus net als jij net zo weinig verstand van deze onderzoeken. Deze mensen zullen vast wel weten wat ze zeggen.

      /   Reply  / 
  3. zussie Jansen

    Mensen die met gehandicapten kinderen werken en zo reageren? tja, daar kunnen die arme kinderen ook niets van verwachten van zo iemand, want juist zulke mensen vinden zich deskundiger dan de ouders van dit soort kinderen zelf. Door de behaalde diplom’s om op gehandicapte kinderen te werken, denken zij dat zij het beter weten.
    Bedankt in ieder geval voor je reactie dommie…je weet er helemaal niets van. Ik hoop dat jij nooit op mijn kind komt te werken.

    Groeten, Zussie

      /   Reply  / 
  4. Jessica

    autistjes komen gewoon ter werled zonder dat de moeder een druppel wijn of bier ofzo dronken tsja het is sneu maar is gewoonzo en ik blij dat ik niet hoef mee temaken als ik nooit een kind krijg wil ik liever dat het gezond is. ik ben zelf niet autisch.

      /   Reply  / 
  5. zussie Jansen

    Iedereen wil een gezond kind, dit is helaas niet altijd weggelegd, maar autisten, zijn kern gezond hoor, en ze kunnen doorgaans ook goed meekomen, onder de juiste begeleiding. helaas denken sommige deskundigen, dat zij de juiste begeleiding zijn, en voeren enkel het kostenplaatje op. Komen er mee weg omdat bijna iedereen corrupt is.

      /   Reply  / 
  6. jessica

    dommie, jij weet zelf niks van hoe gehandicapte voelt en jij heb er een als nageslacht maar jij heb in je kindertijd niks mee te maken gehad dus wie is nou hier een dommie en trouws jullie hebben niks te kiezen van kinderen krijgen dus zeik niet zo. ik laat me ook niet een dommie noemen zon mens die denkt dat zee beter weten tss triest hoor

      /   Reply  / 
  7. zussie Jansen

    tja…kan dat ik niet weet hoe een gehandicapte zich voelt.
    Als jij dat wel weet, sterkte dan…

    Het is toch altijd triest hoe de zogenaamde “gezonde” mensen met gehandicapten omgaan. Je moet altijd oppassen dat begeleiding wel goed begeleiden, ik zag laatst een kind vastgezet in zo’n instelling, heel suf met riemen om, een uur lang ruim. Als het geld maar binnenkomt en je niet hard hoef te werken voor dat geld.

    Ik zal niet iedereen over één kam scheren hoor, maar je moet het als gehandicapte maar treffen. Ik hoop dat mijn kind het goed zal treffen en wenst dit voor alle gehandicapten.

      /   Reply  / 
  8. zussie Jansen

    Het klopt gewoon totaal niet dat er door drinken, je een autistisch kind op de wereld kan brengen. Wie dat fabeltje verteld heeft, moet zich maar eens beter verdiepen, hoe iemand autistisch is. veel op deze aarde, drinkt wel eens, en dan zouden ook bijna iedereen autistisch zijn…lulkoek gewoon…in ieder geval in mijn zwangerschap heb ik geen druppel alcohol aangeraakt, laat staan gedronken. mijn kind heeft nogal een zware vorm van autisme…en ik heb heel gezond geleefd in zwangerschap en ook daarna…en nu nog.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>