‘Glaasje alcohol tijdens zwangerschap kan geen kwaad’

Zo af en toe een glaasje wijn tijdens de zwangerschap kan helemaal geen kwaad, beweren Britse wetenschappers. Sterker nog, kinderen van moeders die één of twee glaasjes alcohol per week drinken, zouden later beter gedrag vertonen!

Het is op z’n minst een opvallende boodschap, omdat artsen zwangere vrouwen over het algemeen aanraden om alcohol te laten staan.

De onderzoekers van de University College in Londen ondervroegen 11.000 moeders toen hun baby’s 9 maanden oud waren over hun drinkgedrag tijdens de zwangerschap en andere gezondheidsaspecten. Dat deden ze nog een keer toen de kinderen 3 en 5 jaar oud waren.

Ook werden bij de 5-jarigen tests afgenomen om hun ontwikkeling te meten. De ouders kregen vragen over hun sociale en emotionele gedrag.  Daaruit bleek dat de kinderen van moeders die 1 of 2 glazen alcohol hadden gedronken tijden de zwangerschap op sommige tests – waaronder intelligentie – beter scoorden dan de kinderen van moeders die geen alcohol hadden gedronken. Ook hadden ze 30% minder kans op gedragsproblemen dan kinderen van geheelonthouders.

Volgens de wetenschappers kunnen vrouwen zonder problemen een glas van 175 ml wijn, 50 ml sterke drank of een glas bier per week drinken zonder dat ze daarmee schade aanbrengen aan de intellectuele of gedragsontwikkeling van hun kind.

De Britse onderzoekers waarschuwen wel voor overmatig drankgebruik tijdens de zwangerschap. Dagelijks een glas of meer kan leiden tot gedrags- en emotionele problemen bij het kind.

Bron: Daily Mail

Lees ook:‘Beetje alcohol tijdens zwangerschap kan geen kwaad’
Lees ook:Lastig kind door drinken tijdens zwangerschap
Lees ook:Depressie tijdens zwangerschap zorgt voor agressief kind
Lees ook:Alcohol tijdens de zwangerschap? Niet doen!
Lees ook:Roken tijdens zwangerschap vergroot kans op dik kind

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “‘Glaasje alcohol tijdens zwangerschap kan geen kwaad’

  1. Daan

    Zo lang het met mate is; geen probleem dus. Een goede ontspanning is ook belangrijk natuurlijk

      /   Reply  / 
  2. Nickie

    Dit is een gevaarlijke en onjuiste boodschap! Het onderzoek laat zien dat vrouwen die af en toe een glaasje alcohol drinken een hoge sociaal-economische status hebben. Tegelijkertijd zijn dat de vrouwen van wie de kinderen minder gedragsproblemen hebben en beter scoren op cognitieve taken. Kan je hieruit concluderen dat alcohol leidt tot minder gedragsproblemen? Nee! Alcohol tijdens de zwangerschap brengt schade toe aan de foetus! Een vrouw met hoog sociaaleconomische status die alcohol drinkt zal een kind krijgen met meer gedragsproblemen en lagere cognitieve vaardigheden dan dezelfde vrouw met dezelfde sociaaleconomische status die geen alcohol drinkt! Zie ook alcoholenzwangerschap.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>