Fysiotherapeut wordt volgend jaar mogelijk fors duurder

In de zoektocht naar geld heeft demissionair minister Klink van Volksgezondheid mogelijk een nieuwe manier gevonden om de tekorten weg te werken: het verhogen van de eigen bijdrage voor behandelingen bij de fysiotherapeut en de psycholoog.

Zijn collega-minister Jan Kees de Jager van Financiën maakte deze week bekend dat er dit jaar 1,4 miljard euro meer wordt uitgegeven aan zorg dan begroot. Om zijn opvolger niet met nog meer problemen op te zadelen, zal hij nog een extra zak met geld tevoorschijn moeten toveren.

Het liefst doet  Klink dat door de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Maar dat levert waarschijnlijk niet genoeg op. Vandaar dat wordt gefluisterd dat hij overweegt om de eigen bijdrage voor behandeling bij de fysiotherapeut te verhogen en om zo’n eigen risico in te voeren voor de gespecialiseerde psycholoog.

Nu betaalt de burger 9 behandelingen bij de fysiotherapeut zelf. Die kun je overigens ‘afkopen’ door een aanvullende verzekering af te sluiten.

Ook voor de algemene, eerstelijns geestelijke gezondheidszorg bestaat een eigen risico, voor de tweedelijns, gespecialiseerde zorg nog niet.

Bron: de Volkskrant

Lees ook:Eigen bijdrage voor bezoek psycholoog
Lees ook:Klink: Geen verhoging eigen bijdrage ziektekosten!
Lees ook:Is het verantwoord om ‘t eigen risico te verhogen?
Lees ook:‘Eigen bijdrage psychische zorg iets omlaag’
Lees ook:Eigen bijdrage psychiater voorlopig van de baan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>