Meldpunt voor overlast stakende specialisten

Heb je last van stakende medisch specialisten? Dan kun je je klacht droppen bij het  speciale meldpunt dat de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) hiervoor geopend heeft.

De medisch specialisten voeren actie tegen de plannen van demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid om hun salarissen aan te pakken.

Het is nog niet precies duidelijk hoe de acties er precies uit gaan zien, maar de Orde van Medisch Specialisten sluit niet uit dat patiënten er op de een of andere manier last van zullen hebben.

De NPCF vindt dit onacceptabel. De patiënt is immers geen partij in dit conflict dat de specialisten met de minister hebben. Bovendien is zij van mening dat het hoog tijd is dat de excessieve inkomensverschillen die tussen medisch specialisten bestaan worden aangepakt. De NPCF ziet niet in hoe dit bijdraagt aan een betere zorg voor de patiënt.

Krijg je te maken met langere wachttijden als gevolg van de acties, of word je afspraak verplaatst, dan kun je dat melden bij de NPCF.

Het meldpunt is bereikbaar via: 030 – 29 16 777. Je kunt ook terecht op ConsumentendeZorg.nl.

Bron: NPCF

Lees ook:Medisch specialisten gaan actie voeren
Lees ook:Huisartsen zwakken patiëntonvriendelijke acties af
Lees ook:Medisch specialisten staken massaal
Lees ook:‘Roker moet kosten zorg zelf betalen’
Lees ook:Medisch specialisten moeten salaris inleveren

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Meldpunt voor overlast stakende specialisten

  1. Simons

    Hieruit blijkt maar weer eens dat ook de NPCF geen idee heeft van wat er aan het gebeuren is in de zorg.

      /   Reply  / 
  2. zinne verster

    Inder daad gloeiend eens; het zijn nniet de specialisten die een conflict hebben met Klink, maar een (demissionair ) minister die een draak van een systeem (DBC) heeft ingevoerd, geconfronteerd wordt met het falen van z’n departement en de specilasten publikelijk als zondebok afschildert. Schandelijk!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>