Aids lijkt definitief op zijn retour

Eindelijk eens écht goed nieuws over Aids. De dodelijke ziekte lijkt definitief op zijn retour. Niet alleen in Westerse landen, maar ook in zwart Afrika daalt het aantal jongeren dat besmet raakt met hiv.

Het aantal seropositieven is al sinds 2006 constant. Volgens VN-organisatie UNAids, die deze week haar jaarrapport publiceerde ter voorbereiding op het aidscongres dat afgelopen zondag Wenen van start is gegaan, lopen jongeren minder risico op besmetting doordat zij op latere leeftijd met seks beginnen, minder partners hebben en vaker condooms gebruiken.

In 16 van de 25 landen die het zwaarst door aids getroffen zijn, is de besmettingsgraad fors gedaald. In stedelijke gebieden in Kenia is het percentage geïnfecteerde jongeren tussen de 15 en 24 jaar sinds 2000 met maar liefst 60% gedaald (van 14 naar 5,4%).

Hoewel het onduidelijk is hoe betrouwbaar de Afrikaanse statistieken zijn, is het volgens UNaids duidelijk dat het virus sinds eind jaren negentig op zijn retour is en dat het aantal nieuwe besmettingen is afgenomen.

Klik hier voor meer informatie over de Internationale Aids Conferentie in Wenen. 

Bron: Trouw

Lees ook:‘Aantal hiv-infecteringen stabiel’
Lees ook:Goed nieuws op Wereldaidsdag!
Lees ook:Actuele cijfers: bijna 40 miljoen hiv-geïnfecteerden
Lees ook:Helft van de jongeren test niet op soa’s
Lees ook:Minder hiv en aids

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>