Minder kans op miskraam bij ochtendmisselijkheid

Ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap is geen pretje. Maar het dient mogelijk wel een doel. Volgens Amerikaans onderzoek is er een verband tussen ziek zijn ‘s ochtends en een – voor het kind althans – voorspoedige zwangerschap.

Vrouwen die tijdens de zwangerschap last hebben van misselijkheid en overgeven, hebben minder kans op een miskraam, blijkt uit de studie die gepubliceerd werd in het jongste nummer van medisch tijdschrift Human Reproduction.

De onderzoekers volgden meer dan 2.400 Amerikaanse vrouwen tussen 2000 en 2004. Vrouwen die géén last hadden van ochtendmisselijkheid gedurende de eerste 3 maanden van hun zwangerschap, hadden meer dan 3 keer zoveel kans op een miskraam dan vrouwen die wel ziek waren.

Bij vrouwen boven de 35 jaar zou het verband nog sterker zijn. Zij zouden zelfs tot 80% minder kans hebben op een miskraam als zij in de eerste helft van hun zwangerschap last hebben van ochtendmisselijkheid.

Mogelijk zijn het de hormonen die de misselijkheid veroorzaken, die de kans op een miskraam verkleinen.

Bron: hln.be

Lees ook:Ochtendmisselijkheid goed voor IQ baby
Lees ook:Vaker miskraam bij te lichte vrouwen
Lees ook:‘Groei embryo mogelijke voorspeller van miskraam’
Lees ook:Slapen op linkerzij verkleint mogelijk kans op miskraam
Lees ook:Magere vrouwen hebben meer kans op miskraam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>