Magere vrouwen hebben meer kans op miskraam

Zwangerschap en obesitas is geen goed combinatie concludeerden Amerikaanse onderzoekers onlangs. Maar ook het hebben van ondergewicht blijkt niet erg verstandig te zijn als je zwanger wilt worden. Je loopt dan namelijk meer kans op een miskraam. 

Britse onderzoekers hebben aangetoond dat vrouwen die te mager zijn, 72 procent meer kans hebben om in de eerste drie maanden van de zwangerschap een miskraam te krijgen.

Andere groepen vrouwen met een verhoogd risico op een miskraam zijn vrouwen zonder partner en vrouwen die eerder een abortus ondergingen. Het onderzoek werd gehouden onder 7000 vrouwen.

Er is echter ook goed nieuws. Want als vrouwen met ondergewicht (BMI van 18,5 of minder) vitaminetabletten slikken – en dan vooral foliumzuur, ijzer en multivitamines – dan neemt het risico op miskramen fors af. Ook melkproducten en vers fruit en groenten helpen het risico tot vijftig procent af te laten nemen.

Bron: nursing.nl 

Lees ook:Vaker miskraam bij te lichte vrouwen
Lees ook:Minder kans op miskraam bij ochtendmisselijkheid
Lees ook:Foliumzuur kan astma bij kind veroorzaken
Lees ook:Slapen op linkerzij verkleint mogelijk kans op miskraam
Lees ook:Slimmer kind door foliumzuur en ijzer tijdens zwangerschap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>