Tandartspraktijk Zaltbommel mag weer open

Tandartspraktijk Van Nirway BV in Zaltbommel mag weer patiënten behandelen. De praktijk werd ruim een maand geleden door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gesloten omdat de daar werkzame tandarts niet over de juiste papieren beschikte. Nu de eigenaar een andere, bevoegde tandarts in dienst heeft genomen, mag de praktijk weer open.

De ‘neptandarts’ werd eind september op heterdaad betrapt tijdens een onaangekondigde controle van de IGZ. Hij was een patiënt aan het behandelen, maar is daar volgens de Nederlandse wet helemaal niet toe bevoegd. Hij heeft in Polen een tandartsopleiding genoten, maar die wordt in ons land niet erkend.

Daarnaast constateerde de inspectie dat het slecht gesteld was met de hygiëne, zoals het schoonmaken en steriliseren van de gebruikte instrumenten. Ook  werden verlopen medicijnen aangetroffen en medicamenten die in Nederland niet gebruikt mogen worden. 

Tijdens een recent bezoek heeft de inspectie vastgesteld dat de praktijk zijn zaakjes nu beter in orde heeft. Dit geldt in het bijzonder voor het reinigen, desinfecteren en steriliseren van de instrumenten. De inspectie heeft daarom toestemming gegeven om bij Nirway BV weer patiënten te laten behandelen.

Bron: IGZ

Lees ook:Inspectie in actie tegen falende tandartsen
Lees ook:Opgepakte ‘tandarts’ heeft Pools diploma
Lees ook:Inspectie sluit tandartsenpraktijk Kerkrade
Lees ook:Inspectie sluit 5 tandartspraktijken
Lees ook:Inspectie sluit 2 malafide tandartsenpraktijken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>