Opgepakte ‘tandarts’ heeft Pools diploma

De nep-tandarts uit Zaltbommel die afgelopen woensdag op heterdaad door de Inspectie voor de Gezondheidszorg werd betrapt terwijl hij een patiënt aan het behandelen was, heeft een Pools diploma. Naar eigen zeggen probeert hij zich al jaren in Nederland te registreren als tandarts, maar lukt dat steeds niet. Zijn Poolse diploma is hooguit goed voor 4 jaar vrijstelling op de Nederlandse universiteiten.

Het Brabants Dagblad had telefonisch contact met de man. ‘Ik behandel mijn patiënten zoals ik mijn vader, moeder of broer zou behandelen’, aldus de 40-jarige eigenaar van tandartspraktijk Van Nirway.

De man is geboren in Iraaks Koerdistan en heeft sinds ruim twee jaar de Nederlandse nationaliteit. Zijn tandartsdiploma heeft hij in Polen gehaald. Dat staat echter niet gelijk aan het Nederlandse diploma. Daardoor is hij niet bevoegd om handelingen te verrichten als boren, vullen en het toedienen van injecties. Wel mag hij onder supervisie van een ‘echte’ BIG-tandarts een groot aantal handelingen uitvoeren.

Dat is wat hij nu wil gaan doen. Binnen enkele weken hoopt hij in zijn praktijk in Zaltbommel weer cliënten kunnen ontvangen. ‘Er komt nieuwe apparatuur, ik moet twee aparte units hebben, we gaan verbouwen. Dat gebeurt in samenspraak met de inspectie. De IGZ wil mij niet kwetsen. Die wil mijn praktijk niet dichtgooien.’

De IGZ benadrukt dat ze geen signalen hebben dat de gezondheid van patiënten is geschaad en dat het er vooral om gaat dat de man niet bevoegd was.

Bron: Brabants Dagblad

Lees ook:Tandartspraktijk Zaltbommel mag weer open
Lees ook:Inspectie in actie tegen falende tandartsen
Lees ook:Veel klachten over tandartsen
Lees ook:Inspectie sluit 2 malafide tandartsenpraktijken
Lees ook:VUmc opent academische huisartsenpraktijk

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Opgepakte ‘tandarts’ heeft Pools diploma

  1. scoobydoo

    In het oostblok, zuid amerika en het middenoosten zijn het allemaal landen waar je voor een appel en een ei diploma’s kan kopen.
    Er is totaal geen controle over dit soort praktijken.
    Ook hier faalt denhaag weer om zijn volk te beschermen tegen buitenlandse criminele praktijken.

      /   Reply  / 
    1. Piet

      Heb je het artikel wel goed gelezen scooby,waar staat dat hij beticht is van criminele activiteiten?
      Het tegendeel is eerder waar.De man maakt een door start onder begeleiding.
      Lezen is ook een vak!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>