VUmc opent academische huisartsenpraktijk

Het VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam opent volgend jaar samen met zorgverzekeraar Univé een academische huisartsenpraktijk. De afdeling Huisartsgeneeskunde van het VUmc wil zo kennis uit wetenschappelijk onderzoek in de praktijk toepassen, maakte de instelling bekend.

Naast de fysieke praktijk installeren de zorgverzekeraar en VUmc een bijzonder hoogleraarschap huisartsenzorg. Univé financiert de leerstoel en het promotieonderzoek. De samenwerking tussen de verzekeraar en het VUmc ,,moet kwaliteitsverbetering in de huisartsenzorg mogelijk maken''. Beide instellingen denken erover later meer academische huisartsenpraktijken te openen.

Bron: Brabants Dagblad

Lees ook:Nieuwe premies zorgverzekering 2012
Lees ook:Stel je vraag over zorg tijdens online zorgseminar
Lees ook:Zorgverzekeraar blijf bij je leest!
Lees ook:Duurste en goedkoopste zorgverzekering scheelt 180 euro
Lees ook:VUmc staakt omstreden programma ’24 uur’

1 Reacties // Reageer

One thought on “VUmc opent academische huisartsenpraktijk

  1. H.D.B. Go

    Dat noem ik nog eens goed nieuws. Academische huisartsen praktijken. Nou dat belooft wat voor mijn voormalige en huidige huisarts. Gewogen en te licht bevonden. En met dat papegaaien geleuter red je het ook niet. Beunhazerij moet maar eens afgelopen zijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>