Helft IC-verpleegkundigen overweegt te stoppen

Meer dan de helft van de Intensive Care-verpleegkundigen denkt er regelmatig over om te stoppen als IC-verpleegkundige. Bijna 15% sluit zelfs niet uit dit jaar nog het bijltje erbij neer te gooien.  Die schokkende cijfers komen naar voren in een enquête onder 520 IC-verpleegkundigen.

In het onderzoek, uitgevoerd door MarketConcern van Spaendonck, is gezocht naar een antwoord op de vraag waarom de uitstroom onder IC-verpleegkundigen zo groot is, terwijl er een structureel tekort is aan deze gespecialiseerde verpleegkundigen.

Het belangrijkste motief om te denken aan een andere baan is het gebrek aan ontwikkelingsmogelijkheden. Ook (het gebrek aan) sociale steun van collega’s en leeftijd spelen een rol. Oudere verpleegkundigen hebben bijvoorbeeld minder de behoefte om te stoppen met hun baan.

Opvallend genoeg wordt werkdruk niet genoemd als reden om weg te gaan. Ook factoren als het geslacht van de verpleegkundige, het niveau van de intensive care (1, 2 of 3), regio en verzuimpercentage, spelen geen rol.

Bron: MarketConcern van Spaendonck

Lees ook:Verpleegkundigen hebben verhoogde kans op astma
Lees ook:Verpleegkundigen gaan medicijnen voorschrijven
Lees ook:Helft verpleegkundigen ervaart stress in zomer
Lees ook:Verpleegkundigen wassen hun handen te weinig
Lees ook:Kwart van de verpleegkundigen wil géén griepprik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>