Verpleegkundigen hebben verhoogde kans op astma


Verpleegkundigen hebben een twee keer zo grote kans op het krijgen van werkgerelateerde astma dan anderen. Dat blijkt uit onderzoek dat is gepubliceerd in The Lancet.

De onderzoekers bestudeerden de gegevens van bijna 7000 mensen die meedoen aan de European Community Respiratory Health Survey.

Hoe het precies komt dat verpleegkundigen vaker dan anderen werkgerelateerde astma ontwikkelen, is onbekend. De onderzoekers denken dat het te maken kan hebben met het gebruik van latex-handschoenen. Maar de laatste jaren is het gebruik van latex in handschoenen juist verminderd.

Ook het feit dat verpleegkundigen tijdens hun werk in contact kunnen komen met allerlei schadelijke stoffen kan een rol spelen, zo denken de onderzoekers.

Al eerder is aangetoond dat verpleegkundigen last kunnen krijgen van hun longen doordat zij in de buurt komen van het vernevelen van medicatie, door het inademen van cytostatica en narcosegassen.

Bron: bijzijn.nl

 

 

 

 

Lees ook:Vaccin tegen astma weer stapje dichterbij
Lees ook:Astma en eczeem door fastfood
Lees ook:Helft IC-verpleegkundigen overweegt te stoppen
Lees ook:Gerookt vlees slecht voor de longen
Lees ook:Kwart van de verpleegkundigen wil géén griepprik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>