Nog geen griepepidemie in Nederland

Er is nog geen sprake van een griepepidemie in ons land. In de laatste week van 2010 meldden zich 36 op de 100.000 mensen met griepklachten bij hun huisarts. Een week eerder waren dat er nog 23. Dat heeft het onderzoeksinstituut Nivel gemeld.

Tot en met 6 januari zijn er bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 52 meldingen binnengekomen van ziekenhuisopnames vanwege de Mexicaanse griep. Daarvan zijn 3 mensen overleden, waarvan 2 kinderen.

In Nederland circuleren op dit moment twee typen griepvirussen: Influenza A(H1N1) 2009 (voorheen bekend als Mexicaanse griep) en een type B griepvirus. In het jaar 2009 was er sprak van een bijzondere situatie, omdat er een nieuw griepvirus circuleerde dat fundamenteel afweek van de bekende griepvirussen. Daarom kreeg dit type griep een eigen naam (Mexicaanse griep). Dit jaar wordt de Mexicaanse griep gezien als een seizoensgriepvirus.

Het beeld in Nederland wijkt volgens het RIVM op dit moment nauwelijks af van het beeld in andere Europese landen. Wel is in enkele landen, waaronder België, op basis van de daar geldende criteria, nu al sprake van een griepepidemie.

Bron: RIVM

Lees ook:Aantal griepgevallen stijgt explosief
Lees ook:We zijn massaal ziek door griep
Lees ook:Wel een griepepidemie? Of toch niet?
Lees ook:Voorlopig geen griepepidemie
Lees ook:Milde griepepidemie in Nederland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nog geen griepepidemie in Nederland

  1. Paul

    Ieder jaar overlijden er 1000-2000 mensen aan een Griep. In bijna 2 jaar tijd zijn er in Nederland maar 65 mensen overleden.
    Het kindje van 4 dat vorig jaar helaas overleed aan de gevolgen van mexgriep had Astma, was kort-ademig en kreeg Astma-medicijnen… Waarom er dan gesproken werd van een ‘gezond kind’ dat overleed… Lijkt verdacht veel op Angstzaaierij.
    Voor de voorstanders van vaccins: Zembla maakte onlangs nog een uitzending over de griep-vaccins die volgens de Deskundigen NIET werkt en Dr. Russel Blaylock toont d.m.v. wetenschappelijk onderzoek aan dat de (mexicaanse)griep-vaccins niet werken:
    http://web.mac.com/rblaylock/Russell_Blaylock_M.D./Swine_Flu_Data.html
    Er worden dit jaar geen kinderen meer gevaccineerd vanwege de Bijwerkingen van de vaccins geeft het RIVM nu zelf toe aan RTLnieuws.
    Nieuwsuur maakte onlangs een uitzending over het grote Mexicaanse griep bedrog en het nieuwe boek van Onderzoeks Journalist Daan de Wit ‘Mexicaansegriep Dossier’ hierover is nu overal verkrijgbaar.
    http://www.dossiermexicaansegriep.nl/do.php
    Tamiflu is zowiezo onveilig en schadelijk. Zie de informatie hier:
    http://www.vrijspreker.nl/wp/2009/08/tamiflu-verhoogt-het-risico-op-berooerte/

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>