Calorierijke drankje verhoogt kans op zwangerschap na ivf


Vrouwen bij wie een ivf-behandeling keer op keer op keer mislukt, hebben met een nieuwe behandeling vijf keer zoveel kans op een zwangerschap.  Bovendien daalt de kans op een miskraam. Wat het is? Het is eenvoudig en goedkoop: een calorierijk drankje dat normaal wordt gebruikt als infuusvoeding voor mensen die niet zelf kunnen eten.

Bij één op de vier vrouwen die problemen hebben met zwanger raken, ligt de oorzaak bij het immuunsysteem. Daardoor stoot het lichaam de embryo steeds af. Deze vrouwen ondergaan vaak zonder succes meerdere – dure – ivf-behandelingen.

De vruchtbaarheidskliniek Care Fertility in het Britse Nottingham heeft ontdekt dat een drankje op basis van soja-olie ervoor kan zorgen dat de kans op een succesvolle zwangerschap  toeneemt. Het gaat om Intralipid, dat normaal wordt gebruikt als infuusvoeding voor mensen die bijvoorbeeld vanwege maagproblemen of een operatie niet zelfstandig kunnen eten.

Aan het onderzoek van Care Fertility deden bijna 100 vrouwen mee die gemiddeld 6 mislukte ivf-behandelingen hadden ondergaan. Van hen kregen 50 vrouwen een infuus met het drankje Intralipid en 46 vrouwen niet.

Van de vrouwen die Intralipid kregen, raakte de helft zwanger en werden uiteindelijk 23 baby’s geboren. Bij de vrouwen die een gewone ivf-behandeling ondergingen, was dat slechts 9% (4 baby’s).

Volgens Dr George Ndukwe, medisch directer van de kliniek, is het drankje goedkoop, wordt het goed verdragen en geeft het geen bijwerkingen. Het is alleen niet geschikt voor vrouwen met een ei- of soja-allergie. De behandeling kost slechts 240 euro.

Bron: The Telegraph

Lees ook:‘Thee vergroot kans op zwangerschap’
Lees ook:Warm drankje helpt bij verkoudheid
Lees ook:Mediterraan dieet vergroot kans op zwangerschap
Lees ook:Met overgewicht grotere kans op miskraam
Lees ook:Omstreden korting op ivf bij eiceldonatie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Calorierijke drankje verhoogt kans op zwangerschap na ivf

  1. heleen beekenkamp

    I really would like to know were you could buy intralipid drinks or can i ask my medical doctor or were you could get the treatment
    Heleen beekenkamp

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>