Mediterraan dieet vergroot kans op zwangerschap

Vrouwen die voorafgaand aan een vruchtbaarheidsbehandeling een streng mediterraan dieet volgen, hebben 40% meer kans op een zwangerschap. Dat blijkt uit een onderzoek van het Rotterdamse Erasmus MC en het UMC Utrecht, dat is gepubliceerd in Fertility and Sterility.

De onderzoekers lieten 161 vrouwen die voor ivf of icsi in aanmerking kwamen een uitgebreide vragenlijst invullen over hun eetgewoonten. Daaruit bleek dat vrouwen die een  mediterraan dieet volgden met veel vis, plantaardige olie, peulvruchten, noten en groenten, vaker zwanger werden. Het is overigens niet bekend of de zwangerschappen stand hielden.

Volgens de onderzoekers is het nog te vroeg om vrouwen die een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan een mediterraan dieet te adviseren. Daarvoor is eerst extra onderzoek nodig.

Bron: de volkskrant

Lees ook:‘Mediterraan dieet beschermt tegen hooikoorts’
Lees ook:Vrouw leeft 15 jaar langer door gezonde leefstijl
Lees ook:‘Mediterraan dieet leidt tot een langer leven’
Lees ook:Atkins heeft geen ongunstig effect op risico hartziekte
Lees ook:Vrouw met kinderwens negeert gezondheidsadviezen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mediterraan dieet vergroot kans op zwangerschap

  1. Manon

    Op mijn website vindt U alles over het Mediterraan Dieet, informatie over hoeveel koolhydraten ik per dag mag + informatie over waarom het gezond is een half uur per dag te bewegen, mediterrane dieet recepten en alles over de mediterrane cultuur in het algemeen.
    groetjes Manon

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>