Limburgse huisartsen onder verscherpt toezicht inspectie

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) stelt de Stichting Huisartsenposten Midden Limburg in Weert en Roermond onder verscherpt toezicht. Volgens de inspectie zijn de huisartsen niet in staat om een goede kwaliteit van zorg te garanderen.

Zo is het huidige bestuur niet goed op de hoogte van wat er speelt op de huisartsenposten en kan het dus ook niet bijsturen. Er is onvoldoende afstemming tussen de leiding en de huisartsen.

Huisartsen houden zich onvoldoende aan de protocollen en richtlijnen van de huisartsenposten. Consulten die door assistentes zelfstandig telefonisch worden afgehandeld, worden bijvoorbeeld niet tijdig door de huisartsen gecontroleerd.

Ook worden calamiteiten niet gemeld volgens de wettelijke regels aan de inspectie. Volgens de inspectie leert men bij de aangesloten huisartsenposten nog te weinig van incidenten, klachten en calamiteiten.

De IGZ zal de huisartsenspraktijken de komende maanden nauwlettend in de gaten houden en ze regelmatig onverwachts bezoeken. Over 2 maanden wordt gekeken of de organisatie zijn zaakjes weer op orde heeft.

Bron: IGZ

Lees ook:Huisartsenpost onvoldoende alert op kindermishandeling
Lees ook:Friese huisarts per direct uit zijn functie gezet
Lees ook:RTL Nieuws: ‘Ziekenhuizen verzwijgen medische missers’
Lees ook:Laser Surgery moet per direct dicht
Lees ook:Patiëntendossiers online in Brabant

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>