Het doek lijkt gevallen voor Elektronisch Patiëntendossier

Het landelijk Elektronisch Patiëntendossier (EPD) haalt het niet in de Eerste Kamer. Een grote meerderheid van de senatoren zal naar verwachting volgende week dinsdag tegenstemmen.

Minister Schippers van Volksgezondheid probeerde de Eerste Kamer vandaag nog tegemoet te komen. Ze wilde de uitwisseling van gegevens beperken tot medicijngebruik. Ook deed ze de toezegging dat er alleen een EPD komt als de patiënt daarvoor uitdrukkelijk toestemming geeft.

Maar het mocht allemaal niet baten: een grote meerderheid blijft tegen. De Eerste Kamer maakt zich zorgen over de betrouwbaarheid van het systeem en wil beginnen met het regionaal uitwisselen. Eventueel zou het dan later uitgebreid kunnen worden. Volgens Schippers is die fase al voorbij.

Het ziet er dus naar uit dat er volgende week in de Eerste Kamer geen meerderheid voor het EPD zal zijn. En daarmee komt er een einde aan de langslepende kwestie. De Tweede Kamer ging in 2009 al akkoord, maar de Senaat bleef de afgelopen 2 jaren beren op de weg zien.

Bron: NOS

Lees ook:Elektronisch Patiëntendossier in de ijskast
Lees ook:Minister: te vroeg om te stoppen met vrije tarieven tandarts
Lees ook:“Elektronisch Patiëntendossier haalt Eerste Kamer niet’
Lees ook:Tweede Kamer wil stoppen met vrije tarieven tandartsen
Lees ook:Stille dood dreigt voor Elektronisch Patiëntendossier

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het doek lijkt gevallen voor Elektronisch Patiëntendossier

  1. Rolf

    Nou, zo onterecht vind ik het niet dat de Senaat nog beren ziet. Kijk nou eens naar de ict systemen van de overheid, kwaliteit zo beneden peil en daar moeten straks mijn prive gegevens in komen? Nee daar heb ik echt geen fiducie in, althans niet op dit moment.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>