Leeftijdsgrens voor eiceldonatie blijft op 45 jaar

De leeftijdsgrens voor eiceldonatie blijft toch gehandhaafd op 45 jaar. Dat heeft de beroepsvereniging van gynaecologen, de NVOG, besloten.

Onlangs nog zeiden vooraanstaande gynaecologen in de media, waaronder hoogleraar Didi Braat van het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen, nog dat zij niet uitsloten dat de leeftijdsgrens opgerekt zou worden naar bijvoorbeeld 50 jaar.

Maar de NVOG ziet op dit moment op basis van internationaal medisch-wetenschappelijk onderzoek onvoldoende aanleiding om de leeftijdsgrens voor eiceldonatie in Nederland te verhogen. De grens ligt sinds 2003 op 45 jaar vanwege het verhoogde medische risico voor moeder en kind.

Volgens de NVOG zijn de medische mogelijkheden op het gebied van vruchtbaarheidsbehandelingen sterk in ontwikkeling. ’Er wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de medische en ethische consequenties van deze behandelingen. De beroepsgroep sluit dan ook niet uit, dat de leeftijdsgrens voor eiceldonatie in de toekomst wordt aangepast.’

Maar voorlopig dus nog niet.  

Bron: NVOG

Lees ook:Eiceldonatie mogelijk ook voor vrouwen tot 50 jaar
Lees ook:Nederlandse (63) zwanger van eerste kind
Lees ook:Elke vrouw mag nu eicellen laten invriezen
Lees ook:Single vrouw mag eicellen invriezen
Lees ook:63-jarige Nederlandse bevalt van dochter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>