Huisartsen mopperen op bereikbaarheidsonderzoek IGZ

Bijna 9 op de 10 huisartsen heeft twijfels over de opzet en uitvoering van het bereikbaarheidsonderzoek van Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Dat blijkt uit een peiling van Huisarts Vandaag. De inspectie concludeerde eerder deze week dat 1 op de 4  huisartsenpraktijken een spoedoproep niet beantwoordt binnen de gestelde norm van 30 seconden.

In een reactie zegt één van de huisartsen dat de onderzoekers een telefoonnummer hebben gebruikt dat niet van zijn praktijk was. Op grond hiervan trok de inspectie de conclusie dat zijn praktijk bij spoed niet goed bereikbaar is. Bij een collega werd de herhaalreceptenlijn in plaats van de spoedlijn gebeld.

Volgens de IGZ kan het gebeuren dat er een keer iets mis gaat als je 4500 huisartspraktijken belt. Maar de inspectie heeft er volgens de woordvoerder alles aan gedaan om het adressenbestand in de aanloop naar het onderzoek zuiver te krijgen. Bovendien heeft een onafhankelijk onderzoeksbureau een dubbele check uitgevoerd. Alle praktijken die in de eerste belronde niet voldeden aan de bereikbaarheidsnorm,  zijn nog een tweede keer gebeld.

Bron: Skipr

Lees ook:Huisartsen niet happig op coassistenten AMC
Lees ook:IGZ in gesprek met alcoholverslaafde huisarts
Lees ook:Huisartsen klagen over norm spoedoproep
Lees ook:Inspectie sluit 2 malafide tandartsenpraktijken
Lees ook:Huisarts wordt beter bereikbaar

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Huisartsen mopperen op bereikbaarheidsonderzoek IGZ

  1. Pol

    Huisartsen hebben niets te mopperen; gezien mijn ervaring kan dit onderzoek wel kloppen. Kijk ook maar eens naar huisartsenposten en onderzoek daar maar eens of men al inzage heeft in het huisarts dossier.

      /   Reply  / 
  2. De Vogelvrije Huisarts

    Als een huisartseen boete van 2000 euro krijgt terwijl de IGZ zijn werk niet goed doet mag er minstens wel gemoppert worden.
    De telfoon staat nu roodgloeiend bij de iGZ om talrijke fouten in het onderzoek; en terecht.

      /   Reply  / 
  3. Vogelvrije patient

    Zou de “vogelvrije huisarts” zich niet eerst moeten afvragen of er in zijn praktijk iets niet in orde is met bereikbaarheid ? Als bij u alles OK is en u ook op uw normale telefoonnummer binnen redelijke tijd te bereiken bent, dan heeft u niets te vrezen, dan zult u geen boete krijgen. Maar waarschijnlijk heeft u zelf geen idee over de bereikbaarheid van uw praktijk. Is hel makkelijk te checken, vraag het eens aan uw patiënten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>