‘Komkommer is helemaal niet de boosdoener’

Ik vind het wel een giller: in heel Europa durft nauwelijks nog iemand een komkommer te eten sinds de vrucht is aangewezen als mogelijk veroorzaker van de EHEC-infectie. En nu lijkt het erop dat de groente helemaal niet de boosdoener is!

Duitse onderzoekers hebben minister Bleker van landbouw laten weten dat de oorzaak helemaal niet bij groenten gezocht moet worden. Maar waar dan wel? Dat is vraag. Mogelijk moet ook naar vlees gekeken worden.

Voor de komkommerkwekers is dit alles natuurlijk helemaal niet grappig. Zij hebben de afgelopen dagen miljoenen euro’s aan verliezen geleden. Maar het geeft wel heel treffend aan hoe angstig we met z’n allen reageren op zo’n bacterie. Terwijl er dagelijks mensen ziek worden een een EHEC- of andere bacterie.

Op twitter schreef iemand van de week cynisch: komkommer eten we niet meer, maar we steken wel gewoon nog een sigaret op! Over schadelijk gesproken….

Bron: RTL Nieuws

Lees ook:Met EHEC besmette komkommer gevonden
Lees ook:Wie dik is, eet niet graag
Lees ook:Sneltest spoort ziekenhuisbacterie op
Lees ook:Superbacterie gevonden in drinkwater New Delhi
Lees ook:Resistente bacterie in St. Antonius Ziekenhuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>