Opnieuw klachten over bijbetalen in verzorgingshuizen

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft opnieuw meldingen ontvangen van bewoners van verzorgingshuizen die moeten betalen voor producten diensten die in het verzekerde pakket zitten. Het gaat dan bijvoorbeeld om het schoonmaken van hun kamer, algemene lichamelijke verzorging en voeding.

Vorig jaar kwam naar voren dat sommige instellingen onterecht geld vragen voor diensten die in het verzekerde pakket vallen. De NZa onderzocht de meldingen en sprak de zorginstellingen en de zorgkantoren, die dit moeten controleren, hierop aan.

Na deze acties ontving de NZa een aantal maanden geen meldingen meer, maar inmiddels komen er opnieuw tientallen signalen van vermoedelijk onterechte bijbetalingen binnen. Op dit moment controleert de NZa bij 4 AWBZ-instellingen of er inderdaad sprake is van onterechte bijbetalingen. Is dat het geval, dan zal de NZa direct handhaven en ook de namen van deze instellingen bekendmaken.

Ook zal de NZa de naam van het betreffende zorgkantoor bekendmaken en het zorgkantoor dwingen om alsnog zijn verantwoordelijkheid te nemen.

Welke diensten en producten wel en niet in het verzekerde pakket zitten is te lezen in de brochure ‘Daar hebt u recht op in een AWBZ instelling’ van het CVZ.

Bron: NZa

 

Lees ook:Zorginstellingen jagen patiënten op kosten
Lees ook:Hilarisch: meldpunt voor kapotte vibrators
Lees ook:‘Behandeling bij depressie kan beter’
Lees ook:Opnieuw dreigt overschrijding huisartsenbudget
Lees ook:Minister waarschuwt tandartsen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Opnieuw klachten over bijbetalen in verzorgingshuizen

  1. Pingback: ‘Behandeling bij depressie kan beter’ | INFOPLAZA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>