Opnieuw dreigt overschrijding huisartsenbudget

Het budget voor de huisartsenzorg dreigt opnieuw overschreden te worden. ‘Uit gesprekken met verzekeraars maken wij op dat op dit moment door hen al voor 150 miljoen euro meer is gecontracteerd met huisartsen dan waar de minister in het budget huisartsenzorg rekening mee houdt,’ zegt voorzitter Steven van Eijck van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).

De LHV heeft met de zorgverzekeraars en het ministerie van Volksgezondheid afgesproken om de uitgaven de komende maanden nauwlettend in de gaten te houden. De verzekeraars hebben toegezegd dat deze gegevens direct na afloop van elk kwartaal in 2012 beschikbaar komen.

Van Eijck: ‘Wij willen exact weten hoeveel zorg is gedeclareerd. Want als het budget opnieuw wordt overschreden, dreigt opnieuw een korting.’

Binnen een maand nadat de cijfers zijn binnengekomen gaan de LHV, Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de minister om de tafel zitten om te bespreken wat ze gaan doen.

‘Als sprake is van een overschrijding dan willen wij van de minister weten wat ze gaat doen. Accepteert ze de overschrijding en corrigeert ze het budget. Of accepteert ze de overschrijding niet. In dat geval willen wij van haar weten op welke andere manier wij binnen het kader kunnen blijven’, aldus de LHV-voorzitter.

Bron: LHV

Lees ook:Huisartsen zetten zorgverzekeraars op zwarte lijst
Lees ook:Huisartsen slepen minister klink voor de rechter
Lees ook:Huisartsen dreigen met een zorgstaking
Lees ook:Minister en huisartsen leggen ruzie bij
Lees ook:Het geld voor persoonsgebonden budgetten is op

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Opnieuw dreigt overschrijding huisartsenbudget

  1. A. Bouman

    Al wil niemand het, toch zullen de zorgkosten omlaag moeten gaan. Steeds meer ouderen, steeds duurdere zorg, wie heeft de oplossing?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>