Het geld voor persoonsgebonden budgetten is op

Het is onvoorstelbaar, maar toch echt waar. Mensen die vanaf aanstaande donderdag (1 juli) een persoonsgebonden budget (pgb) willen aanvragen, krijgen nul op het rekest. Reden: het geld is op. Het pgb dreigt dus aan zijn eigen succes ten onder te gaan!

Demissionair minister van Klink van volksgezondheid heeft tot de drastische maatregel besloten omdat het budget voor pgb’s in de eerste helft van het jaar fors is overschreden.  De maatregel geldt tot het einde van het jaar.

Maandelijks vragen gemiddeld 1500 mensen een pgb aan voor zorg die zij thuis nodig hebben als gevolg van bijvoorbeeld ziekte, ouderdom of een handicap. Naar schatting zullen dus zo’n 9000 mensen getroffen worden.

Op dit moment hebben ruim 120.000 Nederlanders een pgb; voor hen verandert er niets. Het blijft echter vreemd dat een subsidieregeling van het ene op het andere moment veranderd kan worden.

Overigens worden de mensen die na 1 juli een pgb willen aanvragen op een wachtlijst geplaatst. Ook kunnen zij nog steeds zorg in natura krijgen, wat betekent dat de zorginstelling bepaalt hoe de zorg waarvoor de patiënt een indicatie heeft, wordt geleverd.

Bron: nu.nl

Lees ook:Persoonsgebonden budget keert afgeslankt terug
Lees ook:Opnieuw dreigt overschrijding huisartsenbudget
Lees ook:TweeSteden Ziekenhuis weigert verzekerden Achmea
Lees ook:‘Ziekte van Lyme moet uit het vergeethoekje’
Lees ook:Meeste mensen blij met rookverbod

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Het geld voor persoonsgebonden budgetten is op

  1. Pollie

    De overheid gaat zich steeds onbetrouwbaarder gedragen, m.n. naar groepen die van haar afhankelijk zijn. Gek dat de agressie in de samenleving toeneemt.

      /   Reply  / 
  2. Chris Kirchjunger

    Hallo,

    Gaat wel lekker zo, denk. Ja,als je zelf niet weet wat het allemaal inhoudt en wat het van de mensen vraagt om de zorg te hebben voor iemand die extra zorg behoefd. Dan zet je het lekker stop. Goed bezig in Den Haag. Kom een keer uit je ivoren torentje en kijk nou is goed hoeveel schade je hiermee aanricht.

      /   Reply  / 
  3. Arie Groenewoud

    Als alle mensen die al een aanvraag hebben lopen en die een nieuwe aanvraag ‘moeten’ indienen ipv een budget krijgen, zichzelf laten opnemen omdat hulp thuis te zwaar wordt…
    Wat denk de regering wat dat kost.
    Laten we ons met z’n allen opnemen… kunnen we lachen!!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>