Huisartsen slepen minister klink voor de rechter

Zou het ooit nog goed komen tussen de huisartsen en minister Klink van Volksgezondheid? Op dit moment hebben de artsen het even helemaal gehad met Klink.

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV)spant een kort geding aan tegen minister Klink om bezuinigingen ongedaan te krijgen. Klink wil 68 miljoen bezuinigen om zo de stijgende kosten van de huisartsenzorg terug te dringen.

De huisartsen vinden dat niet eerlijk omdat de kostenstijging het gevolg maken hebben met de vergrijzing en daar kunnen zij niets aan doen.

Zo zei voorzitter Steven van Eijck van de LHV vanmiddag in het NOS-journaal: ’De minister heeft zich niet aan de afspraken gehouden die we in september 2007 met elkaar hebben gemaakt. Bovendien verandert hij de spelregels gaandeweg de wedstrijd. Hij gaat uit van andere cijfers dan in eerste instantie het geval was en daardoor heeft hij nu een tekort.’

Het steekt de huisartsen dat Klink hen altijd het idee heeft gegeven dat hij wil investeren in de huisartsenzorg en dat zij nu met bezuinigingen te maken krijgen.

De bezuiniging houdt in dat huisartsen voor herhaalrecepten voortaan een vergoeding van 2,25 euro in plaats van 4,50 euro krijgen. Volgens de huisartsen is afgesproken dat er helemaal niet gekort zou worden op hun budget. Ze hadden verder de wens dat de vergoeding voor avond-, nacht- en weekenddiensten omhoog zou gaan van 50 naar 80 euro per uur. Dat is 60 euro geworden.

Bron: NOS/Telegraaf

Lees ook:Bezuiniging huisartsen mag doorgaan
Lees ook:Eigen bijdrage psychiater voorlopig van de baan
Lees ook:Minister en huisartsen leggen ruzie bij
Lees ook:Klink pakt salarissen specialisten aan
Lees ook:‘De huisarts is met lunchpauze’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>