Klink pakt salarissen specialisten aan

Demissionair minister Ab Klink (Volksgezondheid) scherpt de regels voor de vergoedingen voor medisch specialisten verder aan. Vanaf volgend jaar krijgen ziekenhuizen een vast budget om medisch specialisten van te betalen.

Klink maakte dat maandagavond bekend in het tv-programma Pauw & Witteman. Hij heeft daarover een brief gestuurd baar de Tweede Kamer.

Volgens de demissionaire bewindsman zijn de vergoedingen voor medisch specialisten ondanks eerdere maatregelen ’behoorlijk uit de hand gelopen’.

Eerder werd uitgegaan van een gemiddelde omzet van 220.000 euro voor de specialisten, maar volgens Klink gaat het in de praktijk misschien wel om meer dan 300.000 euro.

Het rijk komt daardoor honderden miljoenen tekort, zei Klink in Pauw en Witteman. Klink wil niet dat die kosten op de patiënten verhaald worden.

Lees ook:Salaris medisch specialist aan banden
Lees ook:Medisch specialisten moeten salaris inleveren
Lees ook:Klink zet mes in salaris van medisch specialist
Lees ook:De medisch specialisten zijn weer eens boos
Lees ook:Medisch specialist blijft vrij beroep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>