Bezuiniging huisartsen mag doorgaan

Een fikse domper voor de Nederlandse huisartsen zo vlak voor het begin van het nieuwe jaar. De rechtbank in Den Haag heeft beslist dat Minister Klink de bezuinigingen van 68 miljoen euro op de huisartsentarieven mag doorzetten.

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) had een kort geding aangespannen om de bezuiniging van de baan te krijgen.

De huisartsen vinden dat de minister onterecht overschrijdingen uit 2007 verrekent in het budget voor 2009. Maar volgens de voorzieningenrechter was de afspraak waarop de LHV zich beroept niet concreet genoeg en daardoor staat hij de bezuinigingen van de minister niet in de weg.

Bron: De Telegraaf


Lees ook:Huisartsen slepen minister klink voor de rechter
Lees ook:‘De huisarts is met lunchpauze’
Lees ook:Huisartsen willen Kant (SP) als minister
Lees ook:Opnieuw dreigt overschrijding huisartsenbudget
Lees ook:Huisartsen dreigen met een zorgstaking

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Bezuiniging huisartsen mag doorgaan

  1. jenny janissen

    We zijn verplicht verzekerd hebben geen inspraak hoe wij verzorgd willen worden de regeling en de bedragen maken van de inkomens afhankelijke een crimineel want de deurwaarder staat op de stoep als het even tegen zit.Mijn huisarts kent mij niet.Klink moet naar huis .Hij is geen bestuurder.Hij wil macht.Bah….eng mens in tijden van oorlog.

      /   Reply  / 
  2. Monty5

    Nu is de “staat” de grootste winnaar van al die miljoenenprijzen die verdeeld zijn aan het einde/begin van het jaar en nu nog moet het volk eronder lijden dat er weer op de gezondheidszorg bezuinigd wordt, al het geld dat wij als burger aan belasting betalen wordt opgemaakt aan giften en oorlogen in het buitenland en onze eigen burgers worden steeds meer gekort. Het kabinet laat wederom zieken en ouderen in de stront zakken.

      /   Reply  / 
  3. G.F.M. Ooms

    Ze zijn in Den Haag gewoon weg knettergek, de huisarts behandeld zo’n 95% van alle klachten bij de patienten, maar ze krijgen maar 5% van het gezondheidsbudget.
    Idioot dat dit is zo’n verhouding. Laat huisartsen meer verdienen door ze te belonen naar de prestaties die ze verrichten dus zouden ze minimaal 50% van het budget van de gezondheidszorg moeten krijgen. Een huisarts mag van mij best 4 a 500.000 euro per jaar verdienen.
    Daartegen moeten de graaiers in de ziekenhuizen niet de handen aan het bed of de patient inleveren maar de Top en de raden van Commesarissen maar geld inleveren. Verlaag die salarissren naar een 1/3 van de Balkenendenorm (max. 60.000 euro p/j). Wat doen die topgraaiers nou eigenlijk voor een patient, maken ze de kamers schoon, nee dus; ‘t enigste wat ze doen is mekaar benoemen, koffie zuipen en vergaderen om niets. Iets zinnigs heb ik nog nooit gehoord of gezien uit de handen van die graaiers. KIJK NAAR ENSCHEDE, wat ze doen is graaien en hun bek houden over misstanden, waar ze uiteindelijk zelf de oorzaak van zijn.
    Gaan ze straks weer met vroeg pensioen + een gouden handdruk van miljoenen naar huis; om zodra het geld bijgeschreven is op hun bankrekening weer elders te laten benoemen als crissesmanager bij een instelling van een vriendje.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>