Minister en huisartsen leggen ruzie bij

Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) hebben een akkoord gesloten over de huisartsenzorg. In het akkoord zijn afspraken gemaakt over onder andere meer en betere zorg in de buurt. Maar ze moeten ook beter op de centjes letten.

Huisartsen moeten bijvoorbeeld – daar waar mogelijk – goedkopere medicijnen voorschrijven. Dat moet een besparing opleveren van 50 miljoen euro.

Ook krijgen ze een centrale rol in de ontwikkeling bij de verdere ontwikkeling van meer zorg in de buurt. Ze zullen patiënten minder snel naar de medisch specialist verwijzen, innovatieve methoden invoeren, zoals e-health, en de openingstijden beter meer afstemmen op de wensen van de patiënt.

Schippers heeft toegezegd dat de huisartsen niet gekort zullen worden voor de financiële overschrijding over 2011 (99 miljoen euro). De uitgaven voor de huisartsenzorg mogen dit jaar zelfs met 2,5% stijgen. Daarbovenop is nog eens een groei van 0,5% beschikbaar voor meer zorg in de buurt.

De huisartsen en het kabinet willen ook meer samenwerkingsverbanden tussen huisartsenposten en spoedeisende hulpposten.

Bron: Rijksoverheid.nl

Lees ook:Opnieuw dreigt overschrijding huisartsenbudget
Lees ook:Huisartsen draaien vandaag zondagdienst
Lees ook:Huisartsen slepen minister klink voor de rechter
Lees ook:Huisarts hoeft minder te bezuinigen
Lees ook:Gezondheidszorg: minder kosten, betere kwaliteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>