Chronisch zieken in spanning over bezuinigingen

Chronisch zieken en gehandicapten krijgen het volgend jaar flink voor de kiezen. Dat is zeker. Maar hoe? Wat gaat er gebeuren met het budget waaruit de tegemoetkoming voor extra kosten van bijvoorbeeld medicijnen en artsbezoek (de WTCG) wordt betaald?

De kabinetsplannen voor volgend jaar zijn officieel geheim en worden pas op Prinsjesdag naar buiten gebracht. Maar zoals elk jaar wordt er al weken van tevoren gelekt. Dagblad Trouw meldde gisteren dat het budget voor de tegemoetkoming – nu bijna 600 miljoen – wordt gehalveerd. ‘Bronnen aan het Binnenhof’ zouden dat hebben gezegd.

Maar later op de dag klapte PVV-Tweede Kamerlid Fleur Agema van de PVV buiten de school. De PVV is als gedoogpartij nauw betrokken bij de plannen voor Prinsjesdag. En hoewel Agema dus eigenlijk niks mag zeggen, kreeg ze naar eigen zeggen zoveel verontrustte mails dat het kabinet wil de tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten niet wil halveren, maar inkomensafhankelijk wil maken.

Dat klinkt in ieder geval een stukje eerlijker dan rigoureus schrappen. Helaas zullen de 2 miljoen mensen die voor een tegemoetkoming in aanmerking komen nog enkele weken in spanning moeten zitten. Pas de derde dinsdag van september komt er duidelijkheid.

Lees ook:‘Chronisch zieken veel te zwaar getroffen’
Lees ook:Chronisch zieke en gehandicapte leveren extra in
Lees ook:Chronisch zieken hebben het financieel zwaar
Lees ook:Chronisch zieke gedupeerd
Lees ook:Chronisch zieken weinig op internet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>