App helpt bij starten en stoppen met antidepressiva

Starten en stoppen met medicatie is niet altijd makkelijk. Bij het starten met medicijnen ontstaan niet zelden bijwerkingen, stoppen kan lastig zijn omdat er afbouwverschijnselen kunnen optreden. Dat geldt zeker voor antidepressiva. Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) heeft een applicatie voor de iPhone ontwikkeld die helpt bij het starten en stoppen met antidepressiva.

Medicijngebruikers kunnen via de app Start & Stop Antidepressiva heel makkelijk opzoeken wat ze moeten doen als ze problemen hebben met het starten of stoppen van hun medicatie.

Een belangrijk onderdeel van de applicatie is de MoodMeter. Met de MoodMeter kunnen gebruikers van antidepressiva hun stemming meten en in een grafiek zetten. In één oogopslag ziet de gebruiker en de behandelaar wat het effect is van de behandeling. 

De app geeft een aanvulling op de voorlichting van artsen en apothekers over medicijnen. Hiermee wil het IVM therapietrouw stimuleren, maar ook voorkomen dat gebruikers onnodig medicijnen slikken. Dit is niet goed voor de gezondheid en brengt ook onnodige kosten met zich mee.

 De app is vooralsnog ontwikkeld voor iPhones, maar het IVM aan een versie voor andere smartphones. De app is eenvoudig te downloaden via de website startenstop.nl.

Bron: IVM

Lees ook:Gebrekkige therapietrouw kost miljarden
Lees ook:Gebruik antidepressiva fors gestegen
Lees ook:Jongeren slikken steeds meer antidepressiva
Lees ook:Apothekers gaan beter opletten
Lees ook:Antidepressiva hebben invloed op diabetes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>