Koffie verkleint de kans op huidkanker


Wie drie kopjes koffie per dag drinkt, heeft minder kans op het ontstaan van basaalcelcarcinoom, een – veelal goedaardige – vorm van huidkanker. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder ruim 100.000 mensen.

Het gunstige effect van koffie zou vooral voor vrouwen gelden. Zij hebben met dagelijks drie koppen koffie 20% minder kans op basaalcelcarcinoom. Bij mannen blijft het positieve effect steken op 9%. Waarom de resultaten bij mannen en vrouwen verschillen, is niet bekend.

Cafeïnevrije koffie werkt overigens niet. De onderzoekers van de Harvard Medical School in Boston denken dan ook dat cafeïne het beschermende effect veroorzaakt.

Met alleen koffie drinken ben je er echter niet. Het effect is te klein om huidkanker echt te voorkomen. Daarvoior blijft het belangrijk om vooral veilig te zonnen en alert te zijn op het ontstaan van huidkanker.

Bron: WebMD

Lees ook:Koffie vermindert kans op depressie
Lees ook:Cafeïne in zonnebrandcrème tegen huidkanker
Lees ook:Koffie heeft positief effect op stress bij vrouwen
Lees ook:Koffie houdt vrouwen scherper
Lees ook:Koffie verlaagt kans op leverkanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>