Miljoenenboete voor vereniging van huisartsen

De Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) heeft van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) een boete opgelegd gekregen van maar liefst 7,7 miljoen euro. Volgens de NMa beperkt de vereniging de vestigingsvrijheid van de huisartsen.

De LHV zou haar leden adviseren om alleen nieuwe huisartsen in de gemeente toe te laten als alle gevestigde huisartsen het daarmee eens zijn. Nieuwe huisartsen krijgen daardoor geen eerlijke kans, aldus de NMa. Ook patiënten en zorgverzekeraars zouden worden benadeeld, omdat die minder keuze hebben.

De LHV is verbijsterd over het NMa-besluit en gaat ertegen in beroep. ‘Wij herkennen ons helemaal niet in het beeld dat de NMa schetst en zijn het dan ook volstrekt oneens met de conclusies. Wij zijn er voorstander van dat een huisarts zich kan vestigen op elke plek die hij wenst. Dat is ook in het belang van de patiënt. Wij willen ervoor zorgen dat iedere Nederlander een eigen huisarts heeft dicht bij hem of haar in de buurt. Daar zijn onze inspanningen op gericht’, aldus de beroepsorganisatie op zijn website.

De LHV laat weten in hun ogen de Mededingingswet niet te hebben overtreden en zegt de de uitkomst van de beroepsprocedure dan ook met vertrouwen tegemoet te zien.

Bron: LHV

Lees ook:NMa doet invallen bij Landelijke Huisartsenvereniging
Lees ook:‘Patiënten psychische klachten beter helpen’
Lees ook:‘De huisarts is met lunchpauze’
Lees ook:‘Drie op tien huisartsbezoeken overbodig’
Lees ook:‘Mega tekort huisartsen door zorghervorming’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>