Plastisch chirurg deed meerdere ‘illegale’ operaties

De oud plastisch chirurg van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, die in de jaren negentig in zijn vrije tijd borstvergrotingen deed en zich daarvoor contant liet betalen, heeft mogelijk ook andere operaties zwart uitgevoerd. Volgens De Telegraaf deed hij niet alleen borstvergrotingen, maar ook andere neuscorrecties en liposuctie.

Vorige week werd bekend dat de inmiddels overleden plastisch chirurg, Maas Geesteranus, zich jarenlang contant had laten betalen voor de ziekenhuisbehandelingen. Collega’s in het ziekenhuis zouden daarvan afgeweten hebben.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis was in eerste instantie verrast door het verhaal, maar vreest nu dat het best eens waar zou kunnen zijn. Het riep  patiënten die door Geesteranus zijn behandeld, vorige week op om zich te melden. Afgelopen maandag hadden ruim 100 patiënten dat gedaan.

Overigens deden in de media in eerste instantie verhalen de ronde dat de plastisch chirurg de lekkende PIP-borstimplantaten had gebruikt, maar volgens het ziekenhuis is daar geen sprake van. Die implantaten zijn namelijk van na 2001. Na 2001 zijn er in het Jeroen Bosch Ziekenhuis geen implantaten van dit merk gebruikt. Het ziekenhuis is een onderzoek gestart om uit te zoeken welke implantaten de arts dan wel heeft gebruikt.

Volgens het ziekenhuis is het tegen het beleid dat operaties zwart worden betaald. ‘Het is bovendien ontoelaatbaar dat er geen dossier worden bijgehouden en geen nazorg wordt geboden’, zo luidt de verklaring.

In De Telegraaf zegt een ‘goede bekende en collega van de plastisch chirurg’ vandaag dat de bijverdiensten met volledige goedkeuring van het ziekenhuis plaatsvonden.

En ook het Jeroen Bosch Ziekenhuis laat nu ineens weten dat mensen ‘destijds inderdaad op de hoogte zijn geweest van contante betalingen. We onderzoeken hoe de vork in de steel zit.’ Wordt vervolgd dus….

Bron: JBZ /De Telegraaf

Lees ook:Enorme toeloop wordt Q-koortspoli bijna te veel
Lees ook:Zorgen over nachtelijke dotterbehandeling
Lees ook:Ziekenhuis zette lipo-chirurg eruit
Lees ook:Bosch Ziekenhuis gaat strijd aan met hart- en vaatziekten
Lees ook:‘Koelen hoofdhuid vermindert haaruitval bij kanker’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>