Minder sterfgevallen aan kanker verwacht

Het aantal Europeanen dat sterft aan kanker neemt steeds verder af. Wetenschappers van de Universiteit van Milaan hebben berekend dat in 2012 bijna 1,3 miljoen mannen en vrouwen als gevolg van kanker zullen overlijden. Dat is een daling van 10% bij de mannen en 7% bij de vrouwen vergeleken met 2007.

Bij mannen zijn maagkanker (-20%), leukemie (-11%), long- en prostaatkanker (-10%) en darmkanker (-7%) de grootste dalers.

Bij vrouwen zijn dat maagkanker (-23%), leukemie (-12%), baarmoeder- en darmkanker (-11%) en borstkanker (-9%). Vooral bij jonge vrouwen (20-49 jaar) zijn de overlevingskansen voor borstkanker fors gestegen. Het aantal sterfgevallen in die leeftijdsgroep daalt naar verwachting met 17%.

De wetenschappers denken dat de dalende trend zich zal voortzetten. Er zijn twee uitzonderingen: bij alvleesklierkanker wordt een stijging van het aantal sterfgevallen met 2-3% verwacht, aan longkanker zullen naar verwachting 7% meer vrouwen sterven.

Bron: Annals of Oncology

 

Lees ook:Minder kans om te sterven aan kanker
Lees ook:Aantal doden door kanker neemt af
Lees ook:Steeds minder vrouwen sterven aan borstkanker
Lees ook:Sterftecijfer door kanker VS daalt sneller dan ooit
Lees ook:Kanker is niet het einde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>