Unilever stopt met de ‘plofkip’

Voedingsmiddelenconcern Unilever stopt met het gebruik van de zogeheten ‘plofkip’ voor zijn producten. Vanaf 2013 worden de kipknaks van Unox gemaakt van kip met de één Beter Leven ster van de Dierenbescherming; een kip met meer (buiten)ruimte, met een gezondere groeisnelheid en vrijwel geen antibioticagebruik. Alle andere producten waar Unilever kip in verwerkt, zullen zo snel mogelijk volgen. Dat meldt de Stichting Wakker Dier die gisteren een campagne startte om de plofkip uit te bannen.

Stichting Wakker Dier wil af van de plofkip. De plofkip is een extreem snelgroeiende kip die door overgewicht soms amper meer kan lopen en veel pijn heeft door pootontstekingen en borstblaren. De actiecampagne richt zich in eerste instantie tegen McDonald’s, Olvarit en Struik, maar is erg blij met de mededeling van Unilever.

Volgens Wakker Dier geeft Unilever met deze stap het goede voorbeeld voor vele andere kipverkopers in Nederland. Niet alleen de dieren krijgen hiermee het leven dat ze verdienen. Ook de gezondheid van de kipeters is erbij gebaat.

Het hoge antibioticagebruik in de Nederlandse vleessector is een van de belangrijkste oorzaken van de toenemende antibioticaresistentie. Willen we in de toekomst nog effectieve antibiotica hebben, dan zal het gebruik van het medicijn in de landbouw drastisch teruggebracht moeten worden.

Bron: Wakker Dier

Lees ook:‘Plofkip blijft stuntkip’
Lees ook:Supermarkten zeggen: “doei plofkip!”
Lees ook:Wakker Dier nomineert AH en McDonald’s
Lees ook:Nog vet veel plofkip in supermarkten
Lees ook:4 oktober = Eet Geen Dierendag!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Unilever stopt met de ‘plofkip’

  1. Nancy Niegaard-Wijgers

    Goede marketingtruc van Unilever. De aandacht bij dit probleem lag niet bij Unilever maar bij een aantal concurrenten (olvarit en struik) en nu hebben ze het gras voor hun voeten weggemaaid en dus punten gescoord bij het publiek.

    Ondanks dat dit een marketingtruc is ben ik wel blij dat het aantal plofkippen wordt teruggedrongen

      /   Reply  / 
    1. Amber

      Tja, zo werkt het nou eenmaal. Unilever heeft het inderdaad slim aangepakt. Maar als het dierenwelzijn en onze gezondheid (en die van de dieren) ermee gebaat is, dan mogen ze van mij! Eentje moet het goede voorbeeld geven, pas dan volgt de rest.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>