Reumapatiëntenbond stopt ermee

Het doek is gevallen voor de Reumapatiëntenbond. De patiëntenbond kan de financiering niet meer rond krijgen en zal aan het eind van dit jaar definitief de deuren sluiten. Tot die tijd worden enkel nog de lopende zaken afgehandeld.

De Reumabond is een grote en actieve vereniging met een achterban van ruim 2 miljoen Nederlanders met een reumatische aandoening. Bij de bond zijn verschillende lokale verenigingen aangesloten.

Die zullen nu zelf hun boontjes moeten doppen en kunnen niet langer leunen op de uitgebreide en zeer complete website van de Reumapatiëntenbond waar zij het laatste nieuws konden lezen over leven en werken met reuma en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van medicijnen en onderzoek naar reuma. Ook had de bond een eigen online jongerencommunity.

De Reumabond doet op zijn eigen website geen mededelingen over de achtergronden van de opheffing, maar bekend is dat veel patiëntenverenigingen financieel zware tijden doormaken sinds de regels rond subsidies van de overheid zijn aangescherpt.

Vanaf 1 augustus wordt het gangbare telefoonnummer van de Reumabond afgesloten. Op de website staat een mobiel nummer waarop de bond alleen voor dringende zaken bereikbaar is.  Ook de mail blijft open, maar de website wordt niet langer geactualiseerd. Per 31 december is het definitief afgelopen.

Bron: Reumabond.nl

Lees ook:Reumapatiënt heeft 2 keer zoveel kans op hart- en vaatziekten
Lees ook:Reumapatiënt het beste af in Nederland
Lees ook:Reumapatiënt heeft grotere kans op hart- en vaatziekten
Lees ook:Reumapatiënten moeten diep in de buidel tasten
Lees ook:‘Reumapatiënt moet elke maand naar de dokter’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Reumapatiëntenbond stopt ermee

  1. Maatman M J

    Waarom is op 7 januari 2013 toch nog 19,90 euro afgeschreven van mijn rekening en waarom is dit naar een andere rekening gegaan waarvoor ik geen machtiging heb verleend ?????

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>