Reumapatiënten moeten diep in de buidel tasten

zv

Het wordt voor reumapatiënten elk jaar lastiger om zich te verzekeren voor een onbeperkt aantal fysiotherapie-behandelingen. Steeds minder verzekeraars bieden dit soort pakketten. Verzekeraars die dit nog wel aanbieden hanteren meestal eerst een medische acceptatie. Mensen konden in 2013 – zonder acceptatie - nog bij 11 verzekeraars terecht voor een onbeperkt aantal behandelingen. Volgend jaar kan dit nog maar bij 2 verzekeraars.

Reuma niet erkend als chronische aandoening

Reuma werd in 2012 geschrapt van de lijst met chronische aandoeningen. Hierdoor kwamen reumapatiënten niet langer in aanmerking voor een ruime vergoeding voor fysiotherapie vanuit het basispakket, zoals in het verleden het geval was. Mensen met reuma hadden vanaf toen de keus: zelf betalen voor fysiotherapie of een aanvullende verzekering afsluiten.

Afbouw onbeperkte fysiotherapie

Het aanbieden van pakketten met onbeperkte fysiotherapie blijkt minder interessant te worden voor verzekeraars. Volgend jaar zijn er nog maar 10 verzekeringen waarbij sprake is van een onbeperkt aantal behandelingen. En 7 daarvan hanteren nu dus eerst een medische acceptatie. (bij één verzekering moet je na 37 behandelingen toestemming vragen voor vervolgbehandelingen). Voor reumapatiënten is dit een probleem omdat ze weinig kans maken op medische acceptatie. Zij worden meestal afgewezen.

Opletten

Bij diverse zorgverzekeraars is de premie voor onbeperkte vergoeding voor fysiotherapie leeftijdsafhankelijk. Bovendien is het belangrijk om na te gaan of je fysiotherapeut wel een contract heeft met je zorgverzekeraar. Als dat niet zo is kan de verzekeraar weigeren om de vergoeding te betalen.

Onbeperkte fysiotherapie aan de prijs

Mensen die toch een aanvullende verzekering willen afsluiten met onbeperkte fysiotherapie en zonder acceptatie, moeten diep in de buidel tasten. De laagste premie is bijna 1200 euro per jaar, alleen voor de aanvullende verzekering. Kijk hier voor een overzicht van aanbieders van onbeperkt fysiotherapie

 

Lees ook:Weinig keus voor fysiotherapie
Lees ook:Zorgverzekeringen 2015 vergeleken: Anderzorg
Lees ook:Paniek onder reumapatiënten
Lees ook:Zorgverzekering circa 150 euro duurder
Lees ook:Zorgverzekeringen 2015 vergeleken: De Friesland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>